Saturday, March 10, 2007

Piller för hela slanten

Från och med detta inlägg inleder vi med en färsk uppdaterad karta på hur långt vi kommit på vår resa. Håll till godo. (Klicka för förstoring)


Hej! Bilden ovan sammanfattar våra två senaste veckor ganska bra. Allt på bilden har vi fått utskrivet under denna tid! Vi har legat sjuka båda två i en ohygglig feber där symptomen bara avlöst varandra och läkarna som inte visste varken upp eller ner (och inte ens ville titta på Lindas kropp, hon är ju kvinna, och västerlänning dessutom!?) gav oss medicin med fler bieffekter än hjälpeffekter.
Vi har haft, bortsett från feber: Muskelvärk, röda utslag och rodnad, klåda, huvudvärk, ihållande illamående, yrsel och Linda hade blodiglar (INTE!) fast inget bitmärke. Men det var inte så noga(?), läkaren gissade mest på håll.Men nog om det! Nu är vi friska igen. Vi fastnade som sagt lite längre än väntat i Cameron Highlands, inte det värsta stället att vara sjuk på men kalla nätter. Vi har iaf druckit vårt te och besökt våra plantager.


Nu är vi i Kuala Lumpur, närmare ekvatorn än vi någonsin varit vilket innebär tryckande värme som gör alla rörelser till en pärs! Men stan är kul och galen, uppdelad som alla andra malaysiska städer verkar vara, i Little India, Chinatown samt en nyare modernare del. Igår var vi uppe i KL Tower på 276 meters höjd och tittade på stan. Den var stor. Hehu. Vi har även haft en liten shopping spree på den indiska nattmarknaden och Victor har hittat sig en fin plånbok (se bild). Vi bor i Chinatown på ett väldigt bohemiskt ställe med coola dreadsmänniskor som dansar med VÄLDIGT höga knän och gärna röker samtidigt. Vi är mest på vårt rum och spelar yatzy ;) Ja juste ja, kanske ska vi nämna vår maxi-yatzytävling som pågår under hela resan - hittills är ställningen 33-24 till Linda. Den som vinner allt får ha Imre som slav en vecka när vi kommer hem. Visst Imre, vi litar på det?


Vi har nu köpt flygbiljetter till Borneo och har idag därför börjat äta malariatabletter, lariam är utbytta mot doxycycline. Efter alla skräckhistorier vi hört om det förstnämnda - psykoser, mardrömmar, kräksjuka och riktiga depressioner fick vi tag på detta utmärkta och billiga piller (30 pix för tre månader!). Ninnie, du får tillbaka dina läskiga dödspiller. Doxycycline säljs inte i Sverige pga att man inte skriver ut antibiotika som malariaprofylax där. Nu behöver vi bara stå ut med illamående (igen!) och att inte tåla solen i tre månader, Yay! Verkar inte finnas några malariapiller utan biverkningar (förutom malorone då som ruinerar en). Många verkar till och med föredra risken att få malaria framför biverkningarna och struntar helt enkelt i att äta några! Vi har till och med mött de med inställningen att lite malaria är väl ingen fara - man dör ju inte av det och det finns ju medicin. Bah!


Borneo blir ett stort äventyr med djungler, flodsafaris, en massa skadedjur (tack Elin för dina omtänksamma varningar för iglar och annat otyg!), kollektivboende i longhouses, orangutanger och kanske en och annan alligator.

Jordgubbsplantage i Cameron Highlands.

På en av alla teplantager i bergen drack vi te och åt scones.Vi besteg en grönsakssallad!Ett mustigt spindelnät.Kuala Lumpur från KL Tower.Victor på Le Village, där vi bor.Linda i sina egna tankar på tur genom stan... Victors shopping spree.Man får inte lyfta stadens apor med nyporna! Viktigt!


5 comments:

Anonymous said...

Hej på er!

Trevligt och följa er resblogg, ser riktigt härligt ut!

//Andreas

Jennie å Kalle said...

Förutom delen med sjukdom, piller, biverkningar, blodiglar, tryckande värme och dylikt så låter det riktigt härligt. Eller just det, hur klarar ni er från att lyfta aporna i nyporna? Sådana restriktioner hade vi aldrig kunnat böja oss för ;)

/Jennie å Kalle

Anonymous said...

Hej Linde-Lou + bihang:)! Vad fint det låter. jag gillade shoppingbilderna på victor, vill gärna undersöka grejjerna närmre. Om du ska köpa en present till mig, så önskar jag mig ett svim-lypsyl! Min kompis kristine har ett sånt som hon öpte i thailand. det är ett stift med stark lukt som man stryker på under näsan, sen kan man lukta på det när man nästan håller på och svimma. verkar skitbra! ( typ mordernt luktsalt alltså) // Caroline

mamma Gun said...

Jag bli fylld av glädje eller förtvivlan efter smspip från er, men oj vad jag uppskattar denna lilla länk till kontakt med er.
Ikväll har vi inga barn hemma. Malmö är en populär stad. Den 4 maj har jag bokat två övernattningar på hostel Trelleborgsgatan.
Tur ni inte är i södra Thailand 8 killed this time.
Våren har lockat uppkrokussolar och andra vårblommor.
Fåglarna är glada och kvittrar hackspettarnas kommunikation är inte lika njutbar.
Jag antar att de djur o växter överträffar dessa, men gå ej för nära.
Vårkramar till djungelbarnen förlåt

Vera said...

Häj! Jag har skrivit alla mina kommentarer i första inlägget. Därför att jag är lite disträ. Jag håller till godo med att utvecklas till mongoloid våren till ära, dammsuga varje dag och sånt skit. Låt mig bara fråga hur ni gör när ni fixar med bilder i dator och sånt, har ni egen dator med er eller? Jag äro mycket tacksam för att ni gnider asiatisk idyll och exotiska apor i mitt aAaNSIKT! idag det vara mycket fint skånskt finväder och jag ska gå på textseminarium i lund. lund äro tyst, förfallet men ändå muntert. till frukost det blir glass.


xoXOoXoxOxoXOoOXxo