Thursday, February 22, 2007

Koh Chang till Malaysia



Hej vaenner!
I Malaysia foer man inte staella om tangentborden till svenska och vi tvingas darfoer skriva sohear.
Nu har vi rest konstant i 36 timmar fran on Koh Chang i den oestligaste delen av Thailand via Bangkok vidare ner till Georgetown i Malaysia.


Pa Ko Chang bodde vi foersta veckan i en bungalow vid havet pa Hat Sai Kao (White sand beach). Daer traffade vi manga trevliga manniskor, bland annat var granne, en japansk aeldre man som vi pratade engelska med. Plotsligt borjade han prata svenska och det visade sig att han bor en kilometer ifran oss i Malmoe. Hehu. Havet var haerligt och solen var skoen men efter 5 dagar troettnade vi pa alla javla sexturister (som inte skaems for sig) och menyer pa svenska (kvaellens special: falukorv och isterband!).

Darfoer hyrde vi en vespa och tog oss till andra sidan on till lonely beach som skulle vara mindre turistigt och till det lovordade tree house lodge (tack Sanna! det sog toppen ut) daer vi tanke ta in, daer var dock fullt! Och som alltid med oss sker allting som av en slump: I fiskebyn pa styltor oever havet Ban Bang Bao roekade vi stanna till en sekund utanfoer dykcentret Scuba Diving Thailand och blev genast indragna av Mark.

Sagt och gjort bodde vi ploetsligt i ban bang bao i deras bungalows och redan naesta dag boerjade Victor i dykskolan vilken visade sig vara fantastiskt bra. Linda haengde med ut och doek. Vi moette stim av baracudor, muraenor, sjoegurkor, mustiga koraller, clownfiskar, anemoner, putsfiskar (som simmar in i oeronen och putsar rent om daer aer smutsigt) och annat havsfolk. (Lindas Caroline:Det var naestan som i Ariel, fast sant!)

Dyken foersta dagen gick jattebra men naer baten lagt till hemma vid piren igen foell Victor ploetsligt ner mellan boeten och piren och stod forvanad i gyttja till midjan och fullt av skrapsoer overallt.
Som om inte det var nog sa hade Victor pa kvaellen hunnit insjukna i feber upp emot 40 grader (formodligen av en dalig glass). De tva sista dyken blev alltsa framskjutna. Efter 3 dagar och en antibiotikakur som hette duga hade V lyckats svetta ner hela sin garderob plus saeng och lakan till oigenkannlighet. Under tiden laeste Linda hela Idioten och fjaerde dagen kunde vi dyka igen!
Nu har vi alltsa boda dykcert och planerar naesta dyk pa Borneo.

Nu aer vi alltsa i Georgetown, en stad pa on Penang, pa Malaysias nordvaestkust. Visumen var inga problem och vi tog vaegen via Hat Yai pa Thailands sydvaestkust mycket pa grund av bombningarna pa sydostkusten dagarna innan (Tack Gun for forstaklassig info, vi var pa vaeg nar vi laste mailet).
Malaysia aer ett land med vaeldigt manga nationaliteter och religioner. Islam verkar vara den stoersta religionen och manga baer sjal. Det aer en stor omstallning fran Thailands buddhism och vi vaentade oss reaktioner framst a Lindas vaegnar. Men hittills har vi bara moetts av jattevaenliga och hjelpsamma maenniskor med battre engelska dessutom. Vi bor i stadsdelen Little India och frossar i palak ponir och Aloo Gobi!
Naer vi trottnar pa denna o har vi planerat att aka till noegot som kallas Cameron Highlands, en bergsplatoe daer det odlas och dricks te bland molnen. Darefter ska vi vidare mot huvudstaden Kuala Lumpur.

Slutligen ett stort tack till Fredrika, Simon och Johanna som tog hand om kattan i voer pikaera situation. Hoppas hon foer stanna, Puss.



Rumskompis 1


Rumskompis 2







4 comments:

Anonymous said...

Nu har vi hittat hit. Sitter mest och är avundsjuka för att ni är ute och reser och inte vi. :( Men sjuka vill vi inte vara...

Ta det bananas

Javeeeeesst!

Anonymous said...

fan va ni är goa! heja heja! / hermine

Sanna Maria Isabell said...

hallååå. Åh vad nu göttar er. Synd att det var fullt på tree house, men bang bao är ju också en mysig by. Igår bokade jag min biljett, så jag åker den 9e april till bangkok. Hoppas verkligen att vi kan ses sen! puss på er

Anonymous said...

attans! hatar att läsa om era underbara äventyr samtidigt som jag älskar det! hoppas ni får det bra uppe bland molnen och hälsa gud om ni träffar honom!
hemma i malmö är det finfint. här jobbas och jobbas... och så är vi (jag) sjuka konstant. tjoho! (eller attjoo!) men det går över. längtar till sommaren. och du linda, när ni kommit hem ska vi fyra girls dra till torpet några dagar för lite mys, innan det säljs. bara så du vet!
puss på er!