Thursday, February 8, 2007

ApveckanEtt kort inlägg! Klockan är mycket och vi har bussat hela dagen. Nu har vi fått ett annat perspektiv på resande: 18 mil i buss tog drygt sju timmar... Vi mellanlandar i Trat för att imorgon bitti åka över till Ko Chang och för en gångs skull ta det lite lugnt i nån vecka eller två. Victor ska ta sitt dykcertifikat och Linda funderar på att ta advanced (så att hon kan simma tio meter under och förnedra, hehu).
Sedan sist har vi tillbringat mycket tid med apor. Dels i "apstaden" Lopburi (där vi faktiskt fick behålla vår frukost för aporna! Det du Ninnie) där de långsvansade makakerna frodas fritt på gator och torg. De härjar i elledningarna och gör allt för att sabba telefonkommunikationen. Victor fightades med en liten krabat som ville sno vattenflaskan och slutade som segrare med några rivmärken på ryggen. YES!

Människan .vs. Apan 1-0


Vi for vidare till en av världens finaste nationalparker (enl. Lonely Planet): Khao Yai vilket var det bästa någonsin idag! Vi stod öga mot öga med en enorm vild elefant mitt i djungeln några meter framför oss ett tiotal sekunder innan vår personliga guide bad oss springa så fort vi kunde åt motsatta hållet. En HELT annan känsla än att rida på tama diton, knappt jämförbart. Vi såg även ännu fler makaker och gibbonapor svingandes mellan träden tjugo meter ovanför oss. Den gigantiska och vackra fågeln "hornbill" var också mustig.
Vi letade tigrar men hittade ingen.
Med oss på turen fanns bland annat en MS-sjuk engelsman i sextioårsåldern, han skuttade runt med sin käpp i djungeln på elefantjakt precis som vi. Beundransvärt...och livsfarligt.

Tack igen för alla kommentarer, vi uppskattar dem verkligen jättemycket men kan tyvärr inte svara var och en här. Vi gör upp när vi kommer hem!

ps. Victors familj: Grattis Mamma på födelsedagen !!! Det är lite svårt med datum och dagar här, precis som tanterna på vårdhemmet har jag ingen aning. :) Hoppas du fick en jättebra födelsedag! Sandalerna är fullkomligt genomblickbara och ingen orm eller farlig häst kan slinka in utan att jag ser det! Härligt att bettan är på hugget igen pappa och att ni har det bra! Hälsa Hampus också! Puss Ninnie

ps. Lindas familj: vart är ni era latmaskar (undantaget mamma)? Hur mår ni? Är ni varma, kalla eller mittemellan? Kom igen, kom igen! Puss.19 comments:

Sötpotaten said...

apor är ju söta! kanske lite farliga ibland också, men jag ska ju inte säga så mycket. har inte träffat så många apor i mitt liv. förutom pierre då :) kul att ni fortfarande lever o mår bra! en 18-mil lång bussresa verkar iof väldigt mycket... men ni fick mycket buss för pengarna iaf! fick vykortet idag också, tack!! ska ha brottingsmatch med pierrsson nu. puss o kram o kom hem snart!

potat said...

nu blidde det fel igen, jag menade att en 18 mil lång bussresa på 7 timmar var mycket! puss igen. potat

Sanna Maria Isabell said...

ojojoj...koh chang! det är min favorit-ö! Jag var där i 4 mån allt som allt. Ni kommer att älska den! Bo på lonley beach, för den är bäst! Hänga på tree house hela natten och dricka chang..det är grejer det. ha det bäst! pusspuss

Camilla said...

Hej på er. Så kul att få följa eran resa på bloggen. Vad bra ni verkar ha det. Här hemma är det kyligt och halt, men tyvärr inte något skidföre längre. Men det är snart helg! Då ska jag slappa, gå på bio och dricka öl. Jag längtar redan till erat nästa inlägg! Ha det så bra och var försiktiga. kram,kram

Josefin helt enkelt said...

Jag är, liksom min syster, imponerad av den långa bussresan. Lite snabb huvudräkning visar att er chaufför i snitt körde i drygt 25 km/h. Vilt!
Jag är väldigt förvirrad. Eftersom jag inte är särskilt välbekant med asien så har jag ingen aning om var ni befinner er. Är ni fortfarande i Thailand?! Hehe, ni får specificera lite mer till nästa gång.
Ryska maffian har förresten intagit Skövde! Det är i alla fall min teori, för varje gång jag går och tränar så går jag förbi ett stort tegelhus. Och där utanför går alltid en välbyggd ryss i 60-årsåldern med svart rock och pälsmössa. Fram och tillbaka, fram och tillbaka innanför staketet, och vaktar! Det finns inga tvivel om att han vaktar något, så som han spänner blicken i mig när jag passerar. Ett knarkupplag kanske?

Mamma said...

Hej små vänner!
Här är massor av snö än och jag kände inte för att skotta fram bilen. Jag valde att plumsa till skolan och ramlade bara 1 gång i en snöhög.
Tack för kortet-Det gjorde mig lite orolig ett tag...
Man får välja sina krig! Om nu drakfisken vill ha din vattenflaska så spela inte alltför macho.
/mammakram
Idag kommer Ninnie hem o fyller år.

Ninnie said...

HELLOOO BUDDIES!!

Gud vad kul med elefanten i national parken, häftigt!! Vi fick också massa rekommendationer att åka dit men vi tyckte det skulle gå lite för mycket pengar, plus att vi var inte sugna på övernattning... sov ni där??
fina bilder (igen) jag är impad :)
Nu är jag (som mamma skrev) i kalmar och det är gutt fett. Åsa fick en kaffebryggare av sin pappa, precis vad vi behövde!
Hade sista föreläsningen till 27 feb idag, ännu mer gutt fett!
Ha det så bra på stranden och dykningen!!
Pappa hälsar.
Puss!

hermine said...

er blogg gör mig glad glad glad! och ressugen. jag älskar apor! (och er sötisar)

Jan-Erik said...

hej hej ting tong!!. här sitter vi i götet å fryser rumporna av oss medan ni umgås med apor! pim är sjuk i halsen å jag blir nog det snart. vi ska exotisera våra liv med lite hämt-thaimat ikväll. pim undrar om ni har ätit papayasallad...annars gör´t det ska tydligen rekommenderas. kan inte linda pussa en munk på skalpen från oss? det vore ju helt ting tong. hej då lev väl från jan å pim.

mamma said...

Hej hej
Ni har fått ett inbetalningskort på 1617kr från folksam för hemförsäkringen under perioden 2007-01-01 till 2007-12-31. Ska jag försöka ändra perioden till juni tom augusti om det går? Om ni har telefon så kan jag ringa er. Eller mejla ett utförligt svar, latmaskar!
Kram mamma

Ninnie said...

ps jag dreglade ner mammas glasögon hee hee ds

mamma said...

mammakontakt:
gun.johansson@edu.kalmar.se
/SÖNDAGSKVÄLLSKRAM

Gustav Wasa said...

Hej syster och vitkål!! Ledsen att jag inte har skrivit innan, har konfigurerat mailen till jobbet och det har strulat... Jaja, nog om det. Er resa verkar vara grym, jag vill göra något liknande en dag jag med. Synd bara att jag inte kunde haka på lite av er resa, det hade jag gillat. Äventyret med elefanten måste varit obetalbart! Det är sådant man kan berätta för sina kids sen (I'm still waiting=).

Nu har jag arbetat här i Stockholm i två veckor och det känns som ett jobb jag klarar av även om jag inte borde fått det=). Min chef och jag har typ blivit bästa vänner så vi har skitkul ihop. Tyvärr åker han till spanien imorgon så då blir det lite tomt om dagarna... Han säger att han är missnöjd med min lön och ska fixa så att jag tjänar som jag förtjänar -alltså mer. Det här kan leda till vad som helst, Nästa månad ska jag börja bokföra och i juni tar jag över ekonomiarbetet + att jag ska börja åka ut till företag och presentera. Vi ska anställa i sommar eller höst och då hamnar han/hon direkt under mig och framöver är jag försäljnings- och ekonomichef=). Det ärprodukter som är heta på marknaden nu och jag tycker att det är spännande... Kort och gott; jag har halkat rätt.

Har ju ännu ingen lägenhet här i sthlm så om ni känner någon här uppe som vill bli av med sin så vet ni... Jag vill bo i innerstan.

Kul att läsa er blogg!! Ser fram emot att ta del av fler äventyr illustrerade med bilder.

Saknar er.

Ninnie said...

Hej!
Jag vill veta hur dykningen går och hur bruna ni är! :)
Victor du fick lite återbäring från Länsförsäkringar (63kr) jag satte in dem på ditt konto! Men vad har du för mejl, jag glömmer den jämt, skicka ett till mig (nintendobarn@hotmail.com) så jag har den så kan jag skriva alla sånna här tråkiga grejer till din mejl istället!
Och kissen!! Svara så snabbt ni kan!
Kramar /Ninnie

Josefinen said...

Linda!
Jag kom precis hem från biblioteket och såg ditt msn-meddelande. Attan pattans, jag vet inte om jag kan ta hand om kattan. Detta på grund av två ganska avgörande faktorer:
1. Jag ska på anställningsintervju i Kungshamn på tisdag och om jag får jobbet så flyttar jag till Lannet t o m augusti, och Julius' föräldrar uppskattar inga levande djur...!
2. Jag har aldrig varit så allergisk i hela mitt liv som jag var när jag umgicks med Kattan.

Sorry! Hoppas att det löser sig ändå.
Puss puss!

Josefin igen dårå said...

(Jag tänkte mig inte för när jag skrev Lannet. Det är alltså Julius' föräldrars stuga på klippan vid Gullmarsfjorden, 3.5 mil från Kungshamn.)

Fas said...

Hej påer!
Hoppas allt är bra med er. Hörde av Gun att du ringt om du vill kan vi ju bestämma nån dag med lokaltelenr. så kan vi talas vid det vore kul. Här hemma är allt som vanligt snö och blask om vartannat. Ni verkar ha det bra, njut nu av er frihet och lyckan att få vara tillsammans och uppleva allt ni gör. Många kramar till er båda från Pappa Bosse!

Hamstr said...

Hej hej, Hampus här! Det blev lite fel med namnet där på senaste inlägget. Skulle ju vara farsan, och inte fas!

Själv har jag inte så mycket att säga, som vanligt. Men fina bilder var det! Ta med en apa hem ;)

Fridan said...

Wieoh! Var är ni nu?? Var ett tag sen ni skrev något, tror jag. Själv är man insnöad i lilla Bara. Snön låg en halvmeter upp mot dörren och vi fick gå ut bakvägen och skotta fram huvuddörren =) Vägarna är avstängda så jag kommer inte in till min klipptid idag *ynk!*
Men men, en mysig hemmadag med Pierre, som inte heller kan ta sig nånstans, är ju inte helt fel... Jag har mailat dig, linda, tänk på det! ;) Ha det underbart nu o hör av er snart!
pussen o kramen