Friday, January 26, 2007

Ankomsten

är vi äntligen i detta gudsförgätna varma land och trängs i huvudstaden med 7000 tuktuks, dreadlockiga backpackers och försäljare i varje hörn. Kom fram till Bangkok igår klockan tolv thailändsk tid, efter en snabb mellanlandning i paris, fast för oss var klockan bara barnet. Vi lyckades inte sova så mycket på planet pga av den bråkigaste jävligaste unge vi någonsin skådat.

Vi har redan lyckats bli medlurade på en båttur som inte alls gick till floating market som det var sagt, men den var fin ändå. Vi har kommit fram till att vägarna här i bangkok är omöjliga att ta sig över. Systemet fungerar så att när det finns en lucka på den ofta femfiliga motorvägen är det bara att springa för livet. Då tar man sig bättre fram i en tuktuk, till priset av lite avgasförgiftning. Vi får dessutom resan billigare eftersom alla tror att vi är på honeymoon. Vi funderar på att sy upp kostym och brudklänning, då kanske det blir gratis!

Vi bor på C.H. II Guesthouse (intill Tattoo by magic clown, hehu) vid kao san road (för 20 pix), backpackergatan där längst dreads med flest attiraljer i vinner. Vi ligger än så länge sist för vi är inte bruna än, inte ens skära! Men det kommer...
Allting är billigt men de har små trick överallt, exempelvis kostar det 20 baht (några kronor)att få komma i land från båtturerna. När man ska köpa två öl för priset av en delas de ut en och en och på så vis gills ju inte dealen. Eller? Vi har även blivit erbjudna att åka "taxi to temple entrance" för endast 5 baht, billigt, fast ingången låg på andra sidan gatan. Vad gör man... Hehu
Hit verkar många backpackers åka och sedan glömmer de att återvända hem. De är gravida, sen föder de barnet här och vissa har hunnit bli femtio år med en livslång solbränna.


Imorgon far vi till Chiang Mai, en tio timmars bussresa till norra Thailand. Där ska vi tydligen kolla på nån slags blomfestival och bo fint i två dar (det var inte vi som bestämde det, det var han med tandställningen på bokningskontoret som tyckte vi var värda det). Det var svårt att hitta billigt boende pga de där blommorna (vi fick lägga till en mustig summa på 20 svenska pix var för lyxig pool och ren säng). Efter det ska vi på utflykt i tre dagar och rida elefant och vandra i djungeln. Jippie!
Vi fick även ett erbjudande om att titta på människor med långa halsar, men vi avböjde ödmjukast.

Livet leker som fisken i anemonen. Fyra månader är lång tid. Det är vi värda.

25 comments:

Linus said...

Haha jag trodde ni skulle till Australien av nån anledning. kom ihåg att "Mjaouu" betyder "jag vill inte ha" på thailändska (uttalas som ett kattmjau) // sola hårt.

fredrika/råttan said...

åh vad söta ni är på bilden!!
jag är sååå avundsjuk på er!

förresten berättade jag för er om när milf:en mittemot oss kom och frågade om vi hade öl att sälja?när ni kommer hem kommer det antingen ha varit polisrazzia här eller så har hela huset utvecklats till ett knark-langar-mekka..

hoppas ni har det bäst iaf!kram/ratpat

Josefiiiiiin said...

Hehe, ni verkar ha överlevt första dygnet i Thailand i alla fall! Men jag kan inte förstå hur ni understår er att tacka nej till att titta på människor med långa halsar. De är ju som en mutation mellan människor och giraffer! Värsta X-men-stuket! Jaja, jag får väl resa dit själv och ta reda på vilka superkrafter de där halsarna har.
Pussa varandra från mig!

Sara said...

Hihi vad kul att läsa, ni kommer nog få det skitbra. Dom där kvardröjda backpackisarna känner jag igen från Goa... Och jag MÅSTE åka och bli gaddad av den magiska clownen!!! Men först... Belfast! Puss o slask

hermine said...

ni verkar ha landat säkert i ett galet thai-land! magic clown och tuktuk. min kusin från gotland bor i djungeln utanför chang mai och lever som risbonde med sin fru mali. tänk om ni ses bland elefanterna! då får ni hälsa från mig. hihi! jag blir så avundsjuk, här regnar det :(
puss på er både, honeymoonisar!

din kollega said...

Kära Lindsay och Victory. Tänk vad långt ni har tagit er i världen. Gutt.
Kommer du inte ihåg linde-lou, när vi såg hals-människor på AnimalPlanet. De hade metallringar runt halsen och så la de på en ny varje vecka. Tills ryggraden gick av, och då var det kört. well well, här regnar det som sagt.
/ Caroline

hamstr said...

victor victor victor! jag har inte läst det ni skrivit än, och jag hade nog ändå inte haft så mycket att kommentera om det. anledningen till att jag skriver här är att jag såg nyss att Danil har helgon! och gissa vad han heter !!!! SKAVLE !

du bara måste kolla upp honom :> username skavle dååva. sen kolla hans bilder.
mjäe. nu ska jag läsa det här.
hoppas ni har det bra och kul :)

tjao.

Olof Wennerström said...

Kom igen, ni båda, jag vill se matchande tribals, utförda av magic clown, när ni kommer hem.

Hur kunde ni förresten inte ta erbjudandet om människor med långa halsar? Låter otroligt roligt.

vera said...

häj! det första jag förtjustes över i min läsning var att allt kostade "nåra kronor", vad säger det om mig va? tjusig bild! jag är sjuk. mittens är smal. ha en fortsatt stimulerande vistelse! vi hörs!

sanna said...

hej sötnosar! Åh vad jag är avundsjuk på er, men jag kommer ju i mars nångång, så jag hoppas vi kan ses. Jag tycker lätt att ni borde kolla in hill tribe människorna. Dom har massa gräs under kjolarna. haha. Fast det kanske är i pai...ni borde vekligen åka dit också! När ni är i chiang mai borde ni äta på utopia, för det är världens bästa buffe. asbilligt också. Och så borde nu dansa disco på spicey. As risigt ställe, men kul.Ha nu så trevligt!! puss

gun said...

Mamma undrar vad som hände er bland elefanterna och blommorna. Hoppas att ni har det bra. Här är det slirigt i snöslasket och för många snöbollar.

Anonymous said...

aaaah-ha-ha!!. POUSS på er små barn!. /jäen banäen

Marckus said...

Så ni har slutligen nått fjärran östern. Det lät som om resan var mer eller mindre smärtfri?! Men men, den som väntar på nåt gott... Hann tyvärr inte höra av mig innan ni åkte för att önska er en trevlig resa så därför gör vi (jag och Kristina) det nu.
- Trevlig resa och kör försiktigt ha ha ha. Bättre sent än aldrig.

Du Victor. Trots din än så länge korta frånvaro så är du redan efterlängtad av "di gamle" på Vånga. Allas vår kära Erna frågade efter dig idag och sa med ledsam blick och darrande stämma:
- När kommer Victor tillbaka. Han är den enda som inte skäller på mig. ha ha. Det bör nog tas med en nypa salt. Nåja, nog om Vånga, ni gör ju denna resa i glädjens tecken.
Ta vara på varandra och glöm inte att solen alltid går upp i öster. /M o K

mamma på G said...

Hej på er! Tack för en härlig helg i Malmö mitt i kaoset. Det var jättekul! Hoppas allting är bra med er! Så kul att följa er resa här på bloggen. Här är allting bara bra. Snön har nästan försvunnit nu, men det var kul så länge det varade. Vi hann med en skidtur på Stensö i alla fall. Hans och Christoffer hälsar!
Kramar mamma

vera said...

häj! kan meddela att jag häromdagen fick mitt alldeles första riktiga författarhonorar i plånkan. direkt från black island books. de ni!

ha det så fint i sandn

Jossan said...

Hej L o V! Linda; din gamla (hrrrmmm..) barndomsbästis här! Vilka härliga bilder, ni verkar ju ha det asgött!!! Men idag är det faktiskt riktigt vackert väder här nere i Skåne med, ja inte som i Thailand men ändå :-)) Ta vara på er!

Kramar Jossan

mamma på G said...

Hej på er! Här är allt bara bra. Vi har firat mormor som fyllt 81 år . I morgon kommer Susanne och Jenny och hälsar på. Det ska bli kul. Christoffer har sportlov den här veckan och det är ju skönt för honom. Nu har vi bokat resan till Nerja i augusti och vi ser fram emot att vara tillsammans hela familjen. Hoppas du är ressugen då, Linda! Det är så kul läsning på er blogg. Ni är otroligt duktiga och bilderna är underbara! Kul att Victor har tagit dykarcertifikat också! Grattis!
Plugget går bra, men det är rätt så tufft. Jag vill gärna ha en e-postadress till dig Linda. Tusen kramar. Saknar er!

Anonymous said...

hey linda and victor,

many greetings from niels and pia, still on koh samed. how is victor? i hope the fever went away and you enjoy a happy travelling.

i will write from germany again to give to send you some nice places in cambodia etc.

all the best, take care, n&p

Anonymous said...

Hej riktiga Ariel! Hoppas att ni stannar länge i mayyan för jag tycker det ser så genuint ut när ni skriver sohaer och sodaer och speciell när ni skrev oestkusten. ska du åka bort nä du kommer hem? såg att din mamma på g hade skrivit. jag ska också åka bort när du kommer hem.
Ha det fint och ta det piano!
// Caroline

Anonymous said...

Ps1: det ser ut som om victor friar på 1:a bilden där i tåget, stämmer detta?
p2: jag ska på opera snart. haha.
// Caroline

Benita said...

You pigs!!!...nästan så att när jag läser alla trevligheter blir det en cirkel av avundsjukspott runt databordet ;). haha
Trots att jag väldigt många gånger stått rakt upp och ner o glott på dushlistan så hade jag inte snappat upp att ditt namn stavades med C utan stavat victor med K inte kunnat komma in med andra ord... Fortsätt ha det wunderbahr där ni nu befinner er så ska jag skryta om alla såpor ni missat och att jag ruvar på guldinformation ;).haha ///av : " eeeh det beniiiitaaah"

Benita said...

You pigs!!!...nästan så att när jag läser alla trevligheter blir det en cirkel av avundsjukspott runt databordet ;). haha
Trots att jag väldigt många gånger stått rakt upp och ner o glott på dushlistan så hade jag inte snappat upp att ditt namn stavades med C utan stavat victor med K inte kunnat komma in med andra ord... Fortsätt ha det wunderbahr där ni nu befinner er så ska jag skryta om alla såpor ni missat och att jag ruvar på guldinformation ;).haha ///av : " eeeh det beniiiitaaah"

Anonymous said...

hey linda & victor,
hope you are still having a good time, where are you now? malaysia? is victor feeling better? every day life in germany came back too quickly for us:-( here is my email: piabusse@gmx.net
if you go to cambodia give me a sign then i will give you some tipps! lots of love, pia

Anonymous said...

Hej! Så kul att få kontakt på skypen i dag! Ta det försiktigt i Borneo bland alla vilda djur på land och köttätande fiskar. I går satt vi och solade oss vid sjöboden och det var så härligt! Snart är våren här och jag har köpt fröer till växhtuset. Ta hand om er!
Kramar mamma på G

Heather said...

Hi Linda and Victor!
Sorry for how long its been - I lost your web address (all i could remember was it was linda and victor and not knowing what and was in swedish was proving a problem) anyway with the help of my swedish work colleague in Sydney I have found it! Are you still travelling or have you returned home? I will ask my friend to trasnslate what you have been up to for me. Anyway hope you have had a fantastic time. I am in oz working till the end of september then i am off again.
Heather x